Nemažai žmonių savo verslą vystyti pradeda savarankiškai, tai yra įsigiję verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymėjimą. Paprastai tai gali būti bet kokio pobūdžio komercinė arba gamybinė veikla, kūrybinė, mokslinė, profesinė, sportinęžė, atlikėjo ir kita panašaus pobūdžio veikla. Nors įmonė nėra steigiama, vis tiek turi būti atliekama tokios individualio veiklos buhalterinė apskaita.

Vystydamas savo individualią veiklą asmuo gali būti PVM mokėtoju arba ne. Nuo to priklauso, kaip bus tvarkoma jo buhalterinė apskaita. Jeigu asmuo nėra PVM mokėtojas (metinės pajamos neviršija 45 tūkst. eurų), tuomet individualios veiklos apskaita tvarkoma vadovaujantis pinigų apskaitos principu. Tai reiškia, kad jo pajamos pripažįstamos jų gavimo momentu. Jeigu individualią veiklą vykdantis asmuo yra PVM mokėtojas, buhalterinė apskaita tvarkoma pagal kaupimo apskaitos principą – pajamos ir išlaidos pripažįstamos tada, kai jos uždirbamos ar patiriamos.

Dažnai individualią veiklą vykdantys asmenys patys rūpinasi savo buhalterine apskaita. Ir nors gali atrodyti, kad individualios veiklos apskaita nesudėtinga, taip būna nevisada. Artėjant laikui pateikti pajamų deklaracijas, daug kam kyla klausimų, kaip teisingai pateikti visus finansinius duomenis mokesčių inspekcijai. O po to pasirodo, kad ir metų bėgyje ne visi mokesčiai buvo mokami arba permokėjote kai kurias privalomas įmokas. Todėl buhalterijos profesionalai rekomenduoja, kad individualios veiklos buhalterinė apskaita būtų vedama patyrusių specialistų.

„My Tax” komanda turi sukaupusi ne vienerių metų patirtį. Čia dirba tik aukštąjį išsilavinimą įgiję ir savo darba puikiai išmanantys buhalterijos specialistai. Savo paslaugas „My Tax” darbuotojai teikia tiek tiesiogiai, tiek nuotoliniu būdu. Susitelkite į savo verslo plėtojimą, o buhalterinė apskaita „My Tax” komandos rankose bus vedama tvarkingai. Susisiekite jau šiandien ir gausite būtent jums pritaikytą buhalterinių paslaugų pasiūlymą.